Tort cu Mascarpone si zmeura

Iata o reteta de tort festiv pentru vara care se apropie rapid. Este racoros, are o aroma delicioasa de zmeura si se prepara imediat. Fie ca vrei sa-ti rasfeti persoana iubita, fie ca vrei sa-ti impresionezi prietenii, cu acest preparat nu vei da niciodata gres!
Ingrediente
- zahar150 g
- frisca300 ml
- lamaie1 bucata
- unt150 g
- zmeura450 g
- gelatina6 foi
- piscoturi250 g
- branza de vaci300 g
- mascarpone750 g
Preparare
Piscoturile se zdrobesc si se amesteca bine cu untul de masa topit, apoi amestecul se pune intr-un vas rotund de sticla, care se da la rece, la frigider, 2 ore.
Se amesteca bine branza de vaci cu crema Mascarpone si cu zaharul alb, pana se omogenizeaza.
Foile de gelatina se pun la inmuiat conform instructiunilor, apoi se incorporeaza in amestec.
Frisca se amesteca bine cu zmeura si cu crema de branza, insa fara a zdrobi fructele.
Se scoate vasul de sticla de la frigider, se pune deasupra amestecul cu frisca si se lasa din nou la rece timp de 6-8 ore.
Tips
Se serveste rece, cu coaja de lamaie rasa.