Tort cu crema de trufe

Tort cu crema de trufe

Indiferent ca este ziua cuiva drag sau doar un weekend petrecut in familie prilejul poate fi sarbatorit cu un delicios tort de ciocolata cu trufe, a carui reteta ne este oferita de o bucatareasa desavarsita!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • zahar100 g
  • cacao2 linguri
  • ou5 bucati
  • unt50 g
  • esenta rom0
  • cafea solubila2 plicuri
  • esenta de vanilie0
  • faina5 linguri
  • frisca lichida50 ml
  • ciocolata neagra100 g
  • ciocolata alba200 g
Preparare

Atentie: Primele 4 ingrediente din lista sunt pentru blat, urmatoarele 4 pentru crema 1, urmatoarele 5 pentru crema 2, urmatoarele 2 pentru sirop si ultimele 3 pentru glazura.

Batem galbenusurile cu zaharul. Separat batem spuma albusurile. Adaugam peste galbenusuri apoi incorporam si faina amestecata cu cacao. Coacem la cuptor la foc mic, in forma tapetata cu hartie de copt (diametru forma 24 cm). (poza 1)

Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei. (poza 2)

Pentru crema topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si untul pe foc la bain marie. La crema cu ciocolata alba adaugam vanilia, la cea cu ciocolata neagra adaugam nessul. Lasam sa se racoreasca.

Preparam siropul astfel: intr-o craticioara caramelizam 100 gr zahar apoi stingem cu 100 ml apa, adaugam esenta de rom si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.

Asamblam apoi tortul. Asezam in forma de tort detasabila primul blat, insiropam, apoi adaugam crema de ciocolata neagra. (poza 3)

Adaugam urmatorul blat, insiropam, apoi crema de ciocolata alba si la final ultimul blat pe care de asemenea il insiropam. Dam la rece pentru cateva ore ca sa se intareasca crema si apoi scoatem forma.(poza 4)

Preparam glazura astfel: topim pe foc la bain marie ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si untul. Amestecam bine sa se omogenizeze. Turnam glazura peste tort astfel incat sa acopere intreaga suprafata. (poza 5)

Am decorat tortul cu trufe cu rom si frunze de ciocolata. Pentru frunze: am topit ciocolata amaruie si am intins-o cu ajutorul unei pensule pe dosul unei frunze cu nervurile mai pronuntate, am dat la rece sa se intareasca apoi am desprins cu atentie frunza. (poza 6)

Si o feliuta pentru voi!(poza 7)

Tort cu crema de trufe de la www.caietulcuretete.com

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari