Tort cu ciocolata alba si zmeura

Tortul cu ciocolata alba si zmeura este un desert ideal pentru o cina romantica, mai ales daca doresti sa-ti impresionezi iubitul. Este foarte usor de pregatit, incredibil de gustos si racoritor, potrivit pentru orice eveniment.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere cina romantica revelion valentine`s day dragobete ziua copilului onomasticaIngrediente
- zahar5 linguri
- ou5 bucati
- ulei de floarea-soarelui5 linguri
- zmeura300 g
- praf de copt1 plic
- zahar brun3 linguri
- esenta de vanilie1 lingura
- faina8 linguri
- frisca lichida300 ml
- ciocolata alba400 g
Preparare
Ingredientele pe categorii:
Mod de preparare:
Facem mai intai blatul.Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia de vine cremoasa. Incorporam uleiul. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia in forma de tort cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt. (poza 1)
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor. (poza 2)
Dupa ce se raceste taiem blatul in doua. (poza 3)
Intr-un vas punem zmeura si zaharul brun. Eu am avut si cateva coacaze rosii si le-am pus si pe ele. (poza 4)
Adaugam 50 ml apa si fierbem pana se incheaga siropul si zmeura devine pasta. Asezam primul blat pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Facem un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie si dupa ce se racoreste insiropam blatul. Intindem peste blat jumatate din compozitia de zmeura.(poza 5)
Topim ciocolata alba impreuna cu frisca lichida pe baie de abur si o dam la rece de preferat peste noapte. Eu m-am grabit, am bagat-o la congelator si s-a intarit rapid. (poza 6)
Mixam compozitia astfel obtinuta o intindem peste blat si nivelam. (poza 7)
Intindem zmeura ramasa peste celalalt blat apoi asezam blatul deasupra cremei astfel incat stratul de zmeura sa fie chiar deasupra celui de crema. (poza 8)
Dam la frigider tortul pentru cel putin doua trei ore pana se intareste crema. (poza 9)
Indepartam cu grija inelul din jurul tortului. (poza 10)
Topim ciocolataimpreuna cu frisca lichida pe baie de aburi si turnam glazura astfel obtinuta pe tort. Daca doriti puteti imbraca unuform si lateralele, eu l-am lasat asa fiindca tortul l-am mancat in familie si oricum nu mai aveam timp sa il dichisesc. (poza 11)
Decoram cu zmeura si frunzulite din ciocolata. (poza 12)
Tort cu ciocolata alba si zmeura de la CAIETUL CU RETETE
Credit foto: www.caietulcuretete.com