Tort colorat de Paste

Tort colorat de Paste

Tort colorat de Paste este un desert special pentru principala zi de sarbatoare pascala in Germania care este Duminica de Paste. Pentru crestini este o ocazie de adunare a intregii familii pentru a sarbatori invierea lui Iisus Hristos si finalul postului printr-o masa festiva.

Specificgerman
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • alune300 g
  • cacao1 lingurita
  • lamaie1 bucata
  • mar2 bucati
  • morcov2 bucati
  • ou6 bucati
  • zahar pudra75 g
  • sare1 praf
  • praf de copt1 lingurita
  • paine2 linguri
  • amidon3 linguri
  • scortisoara1 lingurita
  • martipan120 g
  • colorant alimentar rosu0
  • coaja rasa de lamaie1 bucata
Preparare

Se amesteca migdalele, farmiturile de paine, amidonul de porumb, praful de copt, scortisoara si coaja de lamaie. Se curata morcovii si merele si se razuie fin.

Separa ouale. Bate galbenusurile cu 120 g de zahar. Bate albusurile impreuna cu sarea si cu restul de zahar. Amesteca morcovii si merele cu galbenusul de ou si toarna acest amestec in forma prealabil acoperita cu hartie de copt, apoi introdu la cuptor, la foc mic, timp de 45 de minute. Scoate blatul din cuptor, indeparteaza forma si lasa-l la racit.

Pentru ornare, farmiteaza martipanul si amesteca-l cu zaharul pudra. Imparte amestecul in 3 parti si coloreaza-le diferit cu rosu, galben si maro (foloseste cacao pentru maro). Pune martipanul intre doua folii de plastic, ruleaza si taie in forma de oua si ramurele.

Pentru glazura, amesteca albusurile cu alunele de pamant si zaharul pudra. Pune glazura intr-o punga si taie putin dintr-un colt al acesteia. Decoreaza apoi ouale de martipan cu aceasta glazura, desenand linii fine.

Pudreaza apoi tortul cu zahar pudra si orneaza-l cu ouale de martipan, flori si frunze de zahar.

Recomandari