Tort Caprese

Tort Caprese

Tort Caprese este un tort deosebit pe care-l putem face de aniversari sau in alte ocazii speciale. Cu acest tort Caprese pregatit ca la italieni, veti avea un succes garantat. Cu gust de ciocolata si aroma de migdale, acest tort Caprese este deosebit.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • zahar150 g
  • migdale250 g
  • ou6 bucati
  • unt200 g
  • zahar pudra3 linguri
  • sare1 praf
  • coaja rasa de lamaie1 lingurita
  • ciocolata neagra150 g
Preparare

Se pun migdalele intr-o tigaie si se rumenesc fara grasime. Ciocolata, rupta bucatele, se topeste intr-o craticioara, pe baie de apa;

Se freaca bine untul, zaharul si un varf de cutit de sare si se incorporeaza cate-un galbenus, apoi migdalele prajite, ciocolata topita si la urma de tot albusurile batute spuma si coaja de lamaie;

Se toarna aluatul astfel obtinut intr-o forma unsa si se niveleaza. Se baga in cuptorul incins la 180 grade si se coace aproximativ 45 de minute;

Se scoate tortul din cuptor, se taie felii si se serveste caldut sau rece, presarat cu zahar pudra.

Tips

Se poate servi dupa gust cu un sos de vanilie sau cu frisca batuta si fructe proaspete de padure.

Recomandari