Varza de Brussels la cuptor

Varza de Brussels la cuptor

Varza de Brussels la cuptor este un preparat pretentios, iar prepararea lui este o provocare. Varza de Brussels la cuptor este o reteta menita sa impresioneze.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte100 ml
  • morcov1 bucata
  • ou1 bucata
  • unt2 linguri
  • vin alb100 ml
  • cascaval50 g
  • faina1 lingura
Preparare

Varza de Brussels se pune in apa clocotita cu sare, se fierbe 15 minute;

Morcovul se curata, se fierbe, se taie in rondele;

Crenwurstii se taie in rondele;

Faina se rumeneste putin in tigaie, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu o parte din cantitatea de lapte, se toarna restul de lapte, se adauga sare, zahar si se fierbe cateva minute pana se ingroasa;

Vinul se fierbe, se toarna in sos, amestecand continuu, se adauga oul batut;

Se asaza varza, rondelele de morcovi si crenwursti, se toarna sosul si se coace in cuptor, timp de 15 minute la temperatura de 250 C.

Se presara cu verdeata.

Tips

Varza de Brussels la cuptor se poate consuma ca atare sau ca si garnitura alaturi de alte preparate din carne. Varza de Brussels in stil milanez Varza de Brussels in sos de ananas

Recomandari