Pavlova

Pavlova este un desert inedit si racoros al carui nume provine de la balerina de origine rusa Anna Pavlova. Se spune ca in cinstea ei a fost inventat acest desert, in 1920, dupa un turneu in Australia si Noua Zeelanda. Combinatia de bezea crocanta si frisca e innebunitoare!
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica paste valentine`s day 1 martie ziua femeii ziua copiluluiIngrediente
- capsune200 g
- faina de porumb2 lingurite
- zahar pudra250 g
- vanilie1 plic
- otet de vin1 lingurita
- frisca lichida500 ml
- albus4 bucati
Preparare
Cu un mixer se bat albusurile spuma cu putina sare, pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul pudra si se amesteca incontinuu cu mixerul. Se adauga si zaharul vanilat si se amesteca in continuare.
Se adauga malaiul si otetul din vin alb si se amesteca din nou.
Se incalzeste cuptorul. Se pregatesc doua forme rotunde de copt,(una mai mica decat cealalta), ambele tapetate cu hartie de copt unsa cu unt si putina faina, pentru a nu se lipi.
Compozitia de albusuri batute spuma se imparte in cele doua forme si se da la cuptor la foc mic timp de 40 -45 min pana se intareste bezeaua.
Se scot din cuptor, se scot din forme si se lasa la racit. Se bate frisca pana ce se intareste.
Se aseaza pe un platou primul blat de bezea, apoi se pune frisca, apoi blatul de bezea mai mic. Deasupra se mai pune frisca si capsuni intregi sau taiate in jumatate.
Tips
In loc de capsuni se pot folosi fructe de padure. Poti pune fructe si intre cele doua blaturi de bezea.