Piersici caramelizate si afine

Piersici caramelizate si afine

Va oferim un excelent desert sarac in grasimi si plin de vitamine sub forma de piersici caramelizate cu afine. Piersici caramelizate cu afine sunt un desert irezistibil de aspectuos si gustos. Prepararea se face usor si va recomandam la prepararea de piersici caramelizate cu afine, sa inabusiti si

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii375 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • zahar250 g
  • zahar vanilat2 plicuri
Preparare

Se curata si se spala bine fructele, piersicile se taie in doua si se curata de pielita;

Se incinge foarte bine o cratita, se presara zaharul, se agita pana se dizolva tot si capata o culoare auriu-maronie;

Dupa ce zaharul s-a caramelizat, se toarna 300 ml de apa fierbinte si se amesteca pe foc, cu o lingura de lemn, se adauga coaja de lamaie si zaharul vanilat, se mai lasa 5 minute;

Se pun in vas si pierscile, se lasa la foc mic, astfel incat sa fiarba siropul mocnit, inca 3-5 minute;

Se da deoparte cratita se toarna zeama de lamaie si se lasa la racit cateva minute. Se adauga afinele si se serveste la temperatura camerei sau rece din frigider. Se poate pune si frisca pe deasupra.

Recomandari