Pere in sirop de vin si crema de nuci

Pere in sirop de vin si crema de nuci

Celebrul Jamie Oliver ne propune un desert foarte simplu dar desavarsit prin gust. Aceste pere coapte cu vin si crema de alune se pot servi cu succes alaturi de un pahar de cacao calda sau alaturi de un ceai negru fierbinte. Pregatiti-va sa savurati un deliciu marca Jamie Oliver!

Specificbritanic
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  onomastica  paste  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • para4 bucati
  • portocala1 bucata
  • vin rosu2 pahare
  • vanilie1 pastaie
  • branza mascarpone250 g
  • zahar brun125 g
  • miez nuca200 g
Preparare

Se incalzeste cuptorul la 220 ° C. Scoateti semintele de vanilie din pastaie prin razuire cu un cutit.

Se pun perele (decojite) intr-o cratita, se adauga 125g de zahar, vinul, semintele de vanilie si coaja si sucul de la o jumatate de portocala si se aduce la fierbere.

Se presara peste ele jumatate din cantitatea de miez de nuca si apoi se pun in cuptor pentru a se coace, pentru aproximativ 30 de minute, pana cand perele sunt inmuiate bine, dar se mentin inca in forma.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, in timp ce puneti restul de miez de nuca pe o tava de copt in cuptor timp de 5 minute.

Se macina marunt miezul de nuca prajit. Se amesteca bine branza mascarpone cu pasta de nuci, coaja si sucul de la cealalta jumatate de portocala si se pune peste perele coapte.

Tips

Serviti simplu sau cu frisca deasupra.

Recomandari