Pere glasate
Poires pochees aux epices sau pere glasate sunt un delicios desert frantuzesc. Aceste pere glasate, poires pochees aux epices sunt deosebit de aromate, aroma de pere imbinandu-se perfect cu aroma cuisoarelor, vinului alb si a vaniliei. Putem servi acest desert rafinat si savuros de pere glasate,
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- zahar150 g
- lamaie1 bucata
- busuioc6 frunze
- apa2 pahare
Preparare
Se spala perele, se cojesc, se freaca pe toate partile cu lamaie pentru a nu se oxida;
Odata curatate, perele se pun intr-o craticioara cu vinul alb, zaharul, batonul de vanilie rupt in bucatele, apa, cuisoarele;
Se lasa la fiert 35 de minute aproximativ (se inteapa cu cutitul ca sa se verifice daca sint fierte), se scot perele, se pun intr-un bol, se infig cuisoarele in cap;
Se fierbe in continuare vinul cu ingredientele pana se mai ingroasa si apoi se pune peste pere, adaugandu-se si busuiocul.
Tips
Se serveste pe farfurie cite o para, cu cate o cuisoara infipta in cap, cu putin sirop de vin si cu o frunzulita de busuioc pentru culoare; Se poate prepara si cu mere, capsuni sau piersici.