Pere glasate

Pere glasate

Poires pochees aux epices sau pere glasate sunt un delicios desert frantuzesc. Aceste pere glasate, poires pochees aux epices sunt deosebit de aromate, aroma de pere imbinandu-se perfect cu aroma cuisoarelor, vinului alb si a vaniliei. Putem servi acest desert rafinat si savuros de pere glasate,

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • zahar150 g
  • lamaie1 bucata
  • busuioc6 frunze
  • apa2 pahare
Preparare

Se spala perele, se cojesc, se freaca pe toate partile cu lamaie pentru a nu se oxida;

Odata curatate, perele se pun intr-o craticioara cu vinul alb, zaharul, batonul de vanilie rupt in bucatele, apa, cuisoarele;

Se lasa la fiert 35 de minute aproximativ (se inteapa cu cutitul ca sa se verifice daca sint fierte), se scot perele, se pun intr-un bol, se infig cuisoarele in cap;

Se fierbe in continuare vinul cu ingredientele pana se mai ingroasa si apoi se pune peste pere, adaugandu-se si busuiocul.

Tips

Se serveste pe farfurie cite o para, cu cate o cuisoara infipta in cap, cu putin sirop de vin si cu o frunzulita de busuioc pentru culoare; Se poate prepara si cu mere, capsuni sau piersici.

Recomandari