Tiramisu la pahar

Tiramisu este o prajitura autentic italiana cu un gust si o savoare desavarsite. Cremoasa, suava, dulce, delicioasa, aceasta prajitura este ravnita de oricine. Uita pentru o zi de dieta si lasa-te rasfatata de gustul inedit al unui Tiramisu. Iti garantam ca nu vei regreta.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere cina romantica paste craciun revelion dragobete 1 martie ziua femeii onomasticaIngrediente
- ou4 bucati
- zahar pudra250 g
- esenta rom1 lingurita
- branza mascarpone250 g
- gelatina1 plic
- piscoturi1 pachet
- frisca lichida250 ml
- ness4 plicuri
- sticks cu finetti0 dupa gust
Preparare
Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca. (poza 1)
Omogenizam. (poza 2)
Frecam galbenusurile cu zahar pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si frecam in continuare pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca putin si adaugam la compozitia de frisca. (poza 3)
Mascarponele il mixam pana devine cremos. Adaugam peste compozitie. (poza 4)
Dizolvam pliculetul de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie. Luam cateva pahare si le umplem cam un sfert. (poza 5)
Din cele doua pliculete de ness ramase si 3-4 linguri de zahar preparam o cafea. Adaugam romul. Lasam sa se raceasca. Rupem piscoturile bucati si le scufundam rapid in cafea. Adaugam in pahare un strat de piscoturi. (poza 6)
Punem din nou un strat de crema, apoi piscoturi si la final crema pana umplem paharele. Presaram cacao deasupra.
Dam paharele la frigider pentru cel putin o ora. (poza 7)
Decoram cu sticksurile cu finetti fiecare pahar. Se serveste rece direct de la frigider. (poza 8)
Tiramisu la pahar de la www.caietulcuretete.com
Credit foto: www.caietulcuretete.com