Tarta cu piersici si migdale

Tarta cu piersici si migdale

Se prepara foarte repede si este desertul perfect pentru masa de Sfantul Ion!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • frisca1 ceasca
  • ou1 bucata
  • piersica1 borcan
  • zahar tos60 g
  • esenta migdale2 lingurite
  • unt nesarat120 g
  • faina180 g
  • fulgi de migdale2 linguri
Preparare

Se amesteca bine zaharul brun cu untul topit si apoi se adauga si faina alba si esenta de migdale..

Se amesteca foarte bine si se obtine un aluat ca de gogoasa, insa mai moale.

Se pune aluatul intr-o forma de tarta unsa si tapetata apoi cu faina si se preseaza bine cu degetele, pentru a lua forma tartei.

Se coace apoi la foc mediu 15 minute, pana devine aurie.

Se amesteca bine zaharul alb cu oul, faina si cu frisca si se toarna peste tarta, apoi se adauga piersicile taiate felii medii, in forma de floare.

Se presara deasupra fulgii de migdale.

Se mai da la cuptor timp de 30 de minute.

Tips

Se serveste rece, cu frisca deasupra.

Recomandari