Tarta cu pere si glazura de vin rosu

Tarta cu pere si glazura de vin rosu

Tarta cu pere si glazura de vin rosu este o prajitura usor de preparat, aceasta tarta are toata savoarea unei toamne tarzii.

Specificfrancez
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  craciun  
Ingrediente
  • para5 bucati
  • vin rosu2 cani
  • zahar tos150 g
  • scortisoara2 batoane
  • apa plata50 ml
  • unt nesarat2 linguri
  • lichior de pere1 lingura
  • aluat frantuzesc1 pachet
Preparare

Fierbe intr-o cratita vinul cu batoanele de scortisoara, timp de 15 minute, pana ce scade. Scoate batoanele de scortisoara.

Intr-un alt vas amesteca pe foc zaharul cu apa timp de 5 minute pana ce devine caramel.
Adauga peste acest caramel vinul fiert, untul, lichiorul de pere si pune din nou pe foc amestecand pentru a se dizolva caramelul obtinut anterior.
Adauga perele taiate in jumatati in acest amestec si lasa-le putin sa fiarba. Intoarce-le pe ambele parti pana se inmoaie si se imbiba cu sirop (cam 20 min)

Scoate perele si lasa-le 30 de minute sa se raceasca.

Pe o suprafata pudrata cu faina intinde aluatul frantuzesc si taie-l in forma rotunda, dupa forma tavii in care vei coace, astfel incat sa poti obtine niste margini ridicate.

Aseaza aluatul in tava de tarta apoi aranjeaza deasupra perele.

Da la cuptor pentru 10-15 min pana cand se coace aluatul. Inainte de a scoate din cuptor mai poti turna peste pere o lingura de sos caramel si vin.

Tips

Se serveste cu frisca si scortisoara pudrata.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

...acum...
  • person

    ""nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right