Tarta cu mere si mac

O tarta mai putin obisnuita, insa cu un gust desavarsit si delicat in acelasi timp.
Ingrediente
- zahar8 linguri
- mar8 bucati
- ou2 bucati
- unt400 g
- zahar tos200 g
- sare1 praf
- smantana800 g
- dulceata8 linguri
- seminte mac250 g
- faina600 g
Preparare
Se amesteca untul, ouale, zaharul si sarea, iar dupa omogenizare se adauga faina, pana se face un aluat gras, peste care se pune folie si care se da apoi la rece, in frigider, 1 ora.
Se amesteca smantana cu ouale, cu zaharul si cu macul si s elasa 20 de minute.
Se unge o tava cu unt, se aseaza aluatul, se pune un strat de umplutura peste el, iar deasupra merele, curatate de coaja, seminte, cotor si taiate in felii subtiri.
Se da tava la cuptor 45 de minute apoi se scoate si se pune deasupra un strat generos de dulceata de mure usor incalzita, pt a fi usor de intins.
Tips
Se serveste de abia dupa ce s-a racuit complet, alaturi de un ceai negru.