Rulada de biscuiti cu miez de banane
O reteta pe cat de simpla pe atat de apreciata mai ales in perioadele de post. Rulada de biscuiti cu banane se prepara rapid, fara coacere. Aroma de nuca de cocos sporeste bunatatea acestui desert. Se poate servi dupa cateva ore de stat la frigider, taiata felii.
Ingrediente
- cacao pudra2 linguri
- banana2 bucati
- biscuiti din faina alba500 g
- esenta rom1 lingurita
- nuca de cocos100 g
- zahar brun250 g
- apa250 ml
Preparare
Se amesteca apa cu apa, zaharul brun, esenta de rom si pudra de cacao si se pune pe foc amestecand usor pana rezulta un sirop putin legat. Se da deoparte si se lasa cateva minute sa se raceasca.
Se sfarama biscuitii intr-un bol si se toarna peste ei siropul obtinut mai devreme. Se amesteca pana se omogenizeaza si se formeaza o pasta legata. Pe o folie alimentara se presara nuca de cocos razuita. Se intinde pasta de biscuiti pe folia alimentara pudrata cu nuca de cocos. Se decojesc bananele si se aseaza intregi, in mijlocul pastei de biscuiti, apoi se ruleaza formandu-se un sul. Se strange bine la capete si se da la frigider. Daca preferi, inainte de a rula poti presara si nuci, migdale sau fistic.
Rulada se poate servi dupa cateva ore de stat la frigider, taiata felii.