Rulada cu ceai verde
Prepara un dulce care ofera pe langa bogatia gustului si principii active detoxifiante.
Ingrediente
- frisca0 dupa gust
- nuci1 ceasca
- ou6 bucati
- unt12 linguri
- zahar pudra2 cesti
- ulei de masline2 linguri
- sare0 dupa gust
- praf de copt1 plic
- esenta migdale1 lingura
- branza de vaci6 linguri
- faina225 g
- lapte condensat1 ceasca
- extract de ceai verde1 lingura
Preparare
Se separa galbenusurile de albusuri, si se amesteca bine cu zaharul pudra, apoi cu esenta de migdale.
Se amesteca bine faina cu praful de copt, apoi se pun peste galbenusuri, se adauga untul topit si extractul-pudra de ceai verde.
Albusurile se bat cu putin zahar pana devin tari si se adauga in compozitie.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata, la cuptor, 6-7 minute la foc iute si inca 6-7 minute la foc mediu.
Dupa ce s-a racit se taie pe din doua si se unge cu un amestec format din crema de branza, lapte condensat si frisca, apoi se ruleaza si se baga la frigider 2 ore.
Se imbraca in frisca si se orneaza cu miez de nuca prajit.
Tips
Se serveste rece.