Prajitura spaghetti

Craciunul si Revelionul este intotdeauna intampinat cu prajituri care de care mai delicioase, asa cum este si aceasta prajitura spaghetti. Prajitura spaghetti este o felie de paradis dulce, irezistibil de tentanta, alba si cremoasa ca prima zapada. Aceasta prajitura spaghetti plina de delicii albe
Ingrediente
- zahar100 g
- capsune500 g
- frisca500 ml
- ou4 bucati
- zahar vanilat1 pachet
- praf de copt1 lingurita
- amidon1 lingura
- branza mascarpone1 cutie
- branza de vaci500 g
- faina100 g
Preparare
Pentru aluat, se bat spuma ouale, 3-4 linguri de apa, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca separat faina, amidonul si praful de copt, se toarna ploaie peste crema de ou si se amesteca;
Se incinge cuptorul, se unge tava si se toarna inauntru aluatul, se niveleaza. Se coace 10 minute, se scoate tava afara si se lasa sa se raceasca;
Se prepara crema cu 200 ml de apa, frisca si branza de vaci, folosind mixerul. Se repartizeaza crema peste aluat, se lasa sa se raceasca;
Pentru spaghetti se bate frisca, se amesteca cu crema mascarpone, se pune intr-o presa, se pun fasiile peste crema. Se adauga capsunile spalate si scurse in prealabil, iar pe deasupra se pun perlutele de zahar.
Tips
Crema se poate pune in presa de cartofi sau spaghete, sau putem obtine acelasi rezultat si cu un sprit de decorat. Se tine in sprit la frigider, alegandu-se forma cea mai subtire si se traseaza linii ca niste cuiburi.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"despre fonduri europene nerambursabile"