Prajitura pufoasa pentru ceai sau cafea
Prajitura pufoasa pentru ceai sau cafea este o prajitura simpla dar delicioasa, care se poate servi la ceai, cafea. Putem servi aceasta prajitura pufoasa pentru ceai sau cafea si la micul dejun sau seara, alaturi de un pahar de lapte. Copii mari amatori de dulciuri vor agrea aceasta prajitura
Ingrediente
- zahar1 cana
- cacao3 linguri
- ou6 bucati
- faina1 cana
Preparare
Se freaca galbenusurile cu uleiul si un praf de sare pana devine precum maioneza;
Se bat spuma albusurile cu zahar si zaharul vanilat;
Se adauga galbenusurile, amoniacul, se omogenizeaza si se incorporeaza faina omogenizandu-se;
Se vor opri cca 4 linguri din compozitie pt. a amesteca si cacao, pe care o vom pune pe deasupra;
Se unge tava cu ulei se tapeteaza cu faina, se pune compozitia;
Se baga tava in cuptorul incins, la foc iute 20 minute, apoi 20 de minute la foc mediu.
Tips
Se pot pune si nuci sau alune macinate in compozitie si/sau deasupra.