Prajitura cu morcov si ghimbir
Prajitura cu morcov si ghimbir este foarte hranitoare si te ajuta sa te feresti de raceala. Ghimbirul ajuta in special atunci cand ai o durere in gat, dar reduce si febra si este un sedativ bland, in caz ca ai o durere de cap.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere halloween valentine`s day dragobete ziua copilului onomasticaIngrediente
- zahar200 g
- morcov4 bucati
- nuci200 g
- ou4 bucati
- ulei de floarea-soarelui150 ml
- unt100 g
- zahar pudra200 g
- sare1 praf
- praf de copt1 lingurita
- ghimbir1 bucata
- bicarbonat1 lingurita
- scortisoara1 lingurita
- nucsoara1 praf
- esenta de vanilie1 lingurita
- faina300 g
- crema de branza1 pachet
Preparare
Amesteca faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, ouale si 200 g zahar. Adauga mirodeniile, si la sfarsit - morcovii rasi, o bucata mica (cam 2 cm) de ghimbir ras si 100 g nuci pisate.
Toarna compozitia in tava unsa cu unt si bag-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute. Pentru a verifica daca e gata, fa testul cu scobitoarea - baga o scobitoare in prajitura si daca iese curata, inseamna ca e gata.
Cat timp prajitura se raceste, fa glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci pisate. Toate se amesteca si se freaca bine.
Intinde glazura obtinuta pe deasupra prajiturii si bag-o la frigider. Dupa aprox 30 de minute poate fi consumata.