Prajitura cu morcov si ghimbir

Prajitura cu morcov si ghimbir

Prajitura cu morcov si ghimbir este foarte hranitoare si te ajuta sa te feresti de raceala. Ghimbirul ajuta in special atunci cand ai o durere in gat, dar reduce si febra si este un sedativ bland, in caz ca ai o durere de cap.

Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar200 g
  • morcov4 bucati
  • nuci200 g
  • ou4 bucati
  • ulei de floarea-soarelui150 ml
  • unt100 g
  • zahar pudra200 g
  • sare1 praf
  • praf de copt1 lingurita
  • ghimbir1 bucata
  • bicarbonat1 lingurita
  • scortisoara1 lingurita
  • nucsoara1 praf
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • faina300 g
  • crema de branza1 pachet
Preparare

Amesteca faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, ouale si 200 g zahar. Adauga mirodeniile, si la sfarsit - morcovii rasi, o bucata mica (cam 2 cm) de ghimbir ras si 100 g nuci pisate.

Toarna compozitia in tava unsa cu unt si bag-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute. Pentru a verifica daca e gata, fa testul cu scobitoarea - baga o scobitoare in prajitura si daca iese curata, inseamna ca e gata.

Cat timp prajitura se raceste, fa glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci pisate. Toate se amesteca si se freaca bine.

Intinde glazura obtinuta pe deasupra prajiturii si bag-o la frigider. Dupa aprox 30 de minute poate fi consumata.

Recomandari