Prajitura cu miere
Un desert parfumat si dulce, prajitura cu miere se poate servi alaturi de un sirop de brad sau de un suc racoritor de fructe de padure.
Ingrediente
- miere100 g
- ou6 bucati
- praf de copt1 plic
- scortisoara2 lingurite
- zahar brun150 g
- faina375 g
Preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul brun.
Se adauga faina in ploaie si praful de copt stins intr-o jumatate de lingurita de otet.
Mierea se incalzeste usor pana devine lichida si se adauga in amestec, apoi se presara scortisoara praf si se omogenizeaza bine.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor timp de 30 d eminute, la foc mediu.
Se lasa la racit si apoi se taie in cubulete.
Tips
Se serveste rece, de la frigider