Prajitura cu fructe de padure

O prajitura bine insiropata si garnisita cu fructe de padure din belsug nu va lasa pe nimeni indiferent. Este usor de facut si delicioasa! Blatul insiropat si fructele de padure acrisoare si pline de vitamine se combina perfect. O poti decora cu frisca naturala.
Ingrediente
- ou4 bucati
- zahar tos4 linguri
- vanilie3 plicuri
- faina de grau4 linguri
- fructe de padure uscate500 g
- sirop din zahar si citrice500 ml
Preparare
Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol, cu mixerul, se bat albusurile cu putina sare pana se intaresc. Se adauga zaharul si se amesteca din nou cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul vanilinat apoi galbenusurile si se amesteca bine. Se adauga faina in ploaie si iarasi se amesteca.
Se pregateste o tava de marime medie(preferabil o tava yena) care se tapeteaza bine cu unt. Se toarna compozitia de pandispan in tava si se da la cuptor la foc mediu timp de 20-25 min. Cand pandispanul este auriu, verificati cu ajutorul unei scobitori daca s-a copt.
Cat timp se coace pandispanul, se pregateste siropul pentru insiroparea blatului din zahar si citrice:
- o cana de zahar tos
- o cana si jumatate de apa
- sucul de la o portocala
- sucul de la o lamaie
- o jumatate baton vanilie sau doua pliculete de zahar vanilat
Se lasa sa clocoteasca bine siropul apoi se ia de pe foc.
Cand pandispanul s-a copt se scoate din cuptor si se insiropeaza bine cu siropul mai sus preparat.
Se pun deasupra fructele de padure (pe timp de iarna le gasesti congelate) si se pudreaza cu zahar pudra. Sucul din fructele de padure va insiropa si mai bine blatul de pandispan si il vor colora frumos in rosu.
Pofta buna!
Tips
Inainte de a pune fructele de padure poti pune deasupra pandispanului frisca naturala.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
""ce este un barbat celibatar? un barbat care a pierdut ocazia sa faca fericita o femeie!""