Prajitura cu crema de frisca si capuccino

Prajitura cu crema de frisca si capuccino

Iata un desert la care te poti gandi un an intreg, excelentul desert sub forma de prajitura cu crema de frisca si capuccino. Putem prepara aceasta excelenta prajitura cu crema de frisca si capuccino, cu ocazia sarbatorilor anului nou, pentru ca arata foarte bine si este excelenta. Culmea aceasta

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  
Ingrediente
  • zahar225 g
  • frisca2 plicuri
  • lapte300 ml
  • margarina clasica250 g
  • nuci50 g
  • ou7 bucati
  • praf de copt1 plic
  • faina150 g
  • cappuccino2 plicuri
Preparare

Incalzim bine cuptorul si pregatim o tava de 32x40cm cu hartie de copt;

Separam apoi cele 7 oua si batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si batem in continuare;

Intr-un castonel amestecam faina cu praful de copt si cappuccino, turnam galbenusurile peste albusuri si batem usor;

Apoi adaugam amestecul de faina+praf de copt si cappuccino, iar la final nuca -o parte macinata o parte taiata;

Se toarna compozitia rezultata in tava pragatita si se coace la foc potrivit vreo 40min. Incercam cu scobitoarea pina va iesi curata, se lasa apoi sa se raceasca;

Intre timp pregatim crema, ouale intregi si zaharul se pun intr-un castron si apoi pe o cratita cu apa, se freaca pe foc cateva minute apoi se torna cantitatea de cappuccino;

Se freaca in continuare vreo 15 minute pina obtinem o crema, se lasa sa se raceasca complet, se amesteca apoi cu untul frecat spuma;

Blatul se insiropeaza si se pune crema, se bate frisca cu laptele si se intinde peste crema.

Tips

Aceasta prajitura cu crema de frisca si capuccino se poate orna cu fructe de sezon: kiwi, portocale, mandarine, portocale, ananas, orice....

Recomandari