Prajitura cu capsune si lamaie

Un deliciu apetisant si racoros pentru seri lungi de vara!
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- zahar50 g
- capsune200 g
- ou4 bucati
- unt115 g
- faina160 g
Preparare
- Se freaca foarte bine untul cu zaharul pana devine pufos, apoi se adauga faina si sarea, framantandu-se cu mixerul pana incepe sa se faramiteze, apoi se formeaza un aluat cu mana.
- Se ia o tava patrata si se unge bine cu unt, iar in ea se pune aluatul, intinzandu-l bine sa acopere toate marginile.
- Se da la cuptor 10 minute tava, pana se desprind marginile aluatului.
- Capsunele se spala, se indeparteaza coditele, apoi se paseaza bine, adaugand sucul celor 2 lamai si ouale, apoi faina cu praful de copt.
- Se toarna compozitia peste blatul cald din tava si se reintroduce tava la cuptor, pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Tips
Prajitura se taie numai dupa ce s-a racit complet, cu un cutit cu lama umezita.