Prajitura cu caise si smantana

Prajitura cu caise si smantana

Pentru ca este vara si pentru ca este sezonul caiselor, orice gospodina trebuie sa pregateasca cel putin o data o prajitura aromata cu aceste fructe. Serveste prajitura rece si vei primi aprecieri din partea tuturor celor care o vor gusta.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar350 g
  • caise1 kg
  • lapte250 ml
  • ou6 bucati
  • unt75 g
  • drojdie1 cub
  • sare1 praf
  • smantana500 g
  • amidon2 linguri
  • faina450 g
Preparare

Laptele se pune la incalzit pe aragaz. Cand este caldut, se amesteca intr-un castron cu untul topit, 100 g zahar si drojdia si se lasa la dospit timp de 15-20 de minute.

Intr-un alt castron, se pune faina, in mijlocul acesteia se adauga un ou batut, un praf de sare si amestecul de lapte.

Se framanata aluatul obtinut bine si se lasa si acesta la dospit timpe de 40 de minute.

Se pune hartie de copt in tava aragazului iar pe aceasta se aseaza aluatul preparat mai sus, bine intins. Se inteapa aluatul cu o scobitoare de cat mai multe ori, iar peste acesta se aseaza caisele taiate in jumatati si fara samburi.

Cele 5 oua ramase se amesteca cu 250 g zahar, smantana si amidonul. Se toarna amestecul in tava deasupra fructelor si se da la cuptor pentru 40-45 de minute la foc potrivit.

Se serveste rece si pudrata cu zahar farin.

Recomandari