Prajitura cu cacao si inghetata de vanilie

Prajitura cu cacao si inghetata de vanilie

De Sfantul Ion prepara prajitura ta preferata, in varianta cu inghetata!

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar400 g
  • cacao100 g
  • lapte1 pahar
  • nuci50 g
  • ou4 bucati
  • sare1 praf
  • praf de copt1 pachet
  • inghetata0 dupa gust
  • unt nesarat200 g
  • faina225 g
  • ciocolata neagra0 dupa gust
Preparare

Intr-o cratita medie se amesteca laptele, untul, zaharul si praful de cacao, la bain marie, amestecand mereu cu o lingura de lemn.

Dupa ce clocoteste si compozitia se ingroasa ca o smantana se da vasul de-o parte pana se raceste .

Dupa ce compozitia s-a racit se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, nucile sfaramate, apoi treptat faina si albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu 30 min (in functie de puterea cuptorului, se face testul cu scobitoarea), insa fara sa se usuce.

Se taie checul in 3 straturi, fiecare strat se acopera cu inghetata, se intinde uniform cu latura unui cutit, se lasa la racit la frigider si inainte de servire se rade ciocolata neagra deasupra sau se face o glazura de ciocolata.

Tips

Se scoate din frigider doar cu 2-3 minute inainte de servire.

Recomandari