Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata este foarte fina, gustoasa si poate satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi. Daca vrei sa-ti surprinzi invitatii sau pur si simplu vrei sa-i faci o surpriza persoanei iubite, noi te sfatuim sa incerci aceasta reteta.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  
Ingrediente
  • zahar250 g
  • ou4 bucati
  • unt100 g
  • vanilie2 batoane
  • iaurt100 g
  • scortisoara0
  • ciocolata neagra100 g
  • crema de branza1 kg
  • biscuiti cu cacao250 g
Preparare

Crema

1kg crema de branza
250 gr zahar
1/2 baton vanilie
100 gr iaurt gras sau smantana
4 oua
100 gr ciocolata neagra
scortisoara

Blat

250 gr biscuiti cu cacao
100 gr unt
scortisoara

Mod de preparare

Maruntim biscuitii in robot sau cu sucitorul. Adaugam untul topit si scortisoara si amestecam bine pana biscuitii absorb tot untul.

Tapetam fundul unei tavi(26cm) cu pereti detasabili cu hartie de copt si punem umplutura de biscuiti apasand usor pana pe margine se face o mica bordura.Dam tava la rece pana pregatim umplutura.

Branza se freaca 2-3 min cu zaharul, semintele de la batonul de vanilie (sau zahar vanilat) Se adauga iaurtul sau smantana.

Adaugam apoi cate un ou pe rand pana le incorporam pe toate.

Turnam1/2 din amestec in tava, peste blatul de biscuiti.

Uniformizam compozitia cu o spatula sau lovim incet tava de masa ..astfel incat crema sa se aseze.

Topim ciocolata pe baie de apa sau la microunde.

Adaugam restul de crema la ciocolata topita , putin cate putin pana ce o incorporam pe toata.

Omogenizam si parfumam cu scortisoara macinata. Turnam deasupra stratul de crema cu ciocolata , uniformizam si dam tava la cuptor la 150C.

Dedesubt asezam un vas cu apa ca sa faca aburi. Coacem prajitura timp de 1 ora. Stingem focul si lasam sa se raceasca in cuptor.

Dam la rece si il feliem cu ajutorul unui cutit fierbinte.

Prajitura cu branza si ciocolata, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
un gand
  • person

    ""se zice ca timpul trece.timpul nu trece niciodata noi trecem prin timp""

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere