Prajitura cu branza New York

Prajitura cu branza New York

Cunoscuta sub numele de prajitura cu branza New York, aceasta prajitura iti fura mintile. Pentru ca dupa ce gusti o felie de prajitura cu branza New York, numai poti sa te opresti. Usoara si racoritoare, prajitura cu branza New York poate fi ornata cu dulceata de gutui, afine sau nectarine

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • ou3 bucati
  • unt100 g
  • zahar tos1 lingura
  • sare1 praf
  • smantana300 ml
  • suc de lamaie2 lingurite
  • biscuiti10 bucati
  • esenta de vanilie3 linguri
  • branza de vaci1 kg
  • faina3 linguri
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
  • galbenus1 bucata
Preparare

Se incinge cuptorul foarte bine, se aseaza hartie de copt pe fundul unei tavi rotunde;

Pentru pregatirea blatului, se topeste untul, se amesteca biscuitii pana se topeste zaharul. Amestecul se pune pe fundul tavii si se preseaza, se tine 10 minute la cuptor si se raceste apoi;

Pentru a pregati umplutura se mareste temperatura cuptorului;

Se pune branza dulce intr-un castron si se amesteca cu mixerul la viteza mica. Se adauga treptat zaharul, faina, putina sare;

Se adauga treptat vanilia si sucul de lamaie. Totul se amesteca cu mixerul, pana se omogenizeaza;

Cca 200 ml din crema se tine, iar restul se pune deoparte;

Se pregateste tava pentru umplut, se unge bine si se pune hartia de copt pe fund. Se toarna umplutura in tava si se pune la foc, 25 minute;

Se scoate si se da la racit, moment in care prajitura s-ar putea sa capete o crusta crocanta;

Se prepara prin amestecare toppingul, din smantana ramasa si se toarna peste prajitura. Se acopera prajitura si se da la frigider, cca 8 ore;

Se desprinde prajitura din tava cu cutitul, se aseaza pe o farfurie si se despride hartia.

Recomandari