Prajitura cu bezea de zmeura

Prajitura cu bezea de zmeura

Este sezonul zmeurei si ar trebui sa ne bucuram de prezenta acestui fruct aromat in deserturile noastre. Astazi va invitam sa pregatiti o prajitura inedita, gustoasa si destul de usor de pregatit. Prajitura cu bezea de zmeura este un desert minunat si racoros, ideal pentru zilele calduroase de vara.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  1 martie  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • ou3 bucati
  • unt140 g
  • zmeura400 g
  • zahar vanilat1 plic
  • faina220 g
Preparare

Separati albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua. Galbenusurile se amesteca cu 50 g zahar si se freaca energic pana cand isi maresc volumul si devin ca o crema aurie si omogena. In aceasta crema se incorporeaza apoi si untul, zaharul vanilat si, treptat, faina, amestecand continuu.

In tava de la cuptor asezati o foaie de copt. Peste foata de copt turnati compozitia de mai sus intr-un strat egal (nivelati cu o lingura daca este necesar). Se introduce prajitura in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 25-30 de minute.

Albusurile se bat cu 250 g zahar pana nu se mai dezlipesc de castron. Peste albusurile batute spuma se adauga zmeura si se amesteca usor.

Se scoate apoi tava din cuptor si se toarna peste aluat amestecul de albusuri si zmeura. Se introduce din nou tava la cuptor si se lasa la copt pentru inca aproximativ 40 de minute.

Tips

Se serveste rece, ornata cu frisca si zmeura.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Model de cerere de finantare completata pe fonduri europene
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right