Piramide de ciocolata

O prajitura aromata si usor de preparat poate reprezenta desertul perfect pentru onomastica persoanelor dragi din familie. Foloseste coaja rasa de portocala si vei obtine un deliciu gastronomic care va fi apreciat cu siguranta!
Ingrediente
- zahar400 g
- cacao100 g
- frisca150 ml
- ou4 bucati
- unt50 g
- esenta rom2 fiole
- margarina vegetala2 pachete
- apa4 linguri
- faina6 linguri
- coaja rasa de portocala0
- ciocolata menaj200 g
Preparare
Atentie: Primele 4 ingrediente din lista sunt pentru foi, urmatoarele 6 pentru crema si ultimele 3 pentru glazura.
Foi:
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 4 linguri de zahar iar galbenusurile cu doua linguri de zahar si coaja rasa de portocala.
Se amesteca lejer cele doua compozitii si peste ele se adauga faina cernuta si se incorporeaza usor.
Pe hartie de copt se intind doua foi care se coc la foc potrivit fara a le rumeni prea tare. Dupa ce le-am copt le pastram una peste alta pudrate bine cu zahar ca sa nu se lipeasca.
Crema:
Ouale, zaharul si apa se bat bine si se pun la fiert pe baie de apa pana ce se ingroasa. Peste aceasta compozitie adaugam cacao cernuta amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Mixam aceasta compozitie impreuna cu margarina iar la final aromatizam cu rom. Uumplem cele doua foi cu crema iar deasupra trasam cu ajutorul unui pos cu dui suluri de crema unul langa altul.
Al doilea rand de crema se traseaza una da si una nu, astfel formand mici piramide.
Se da la rece dupa care se glaseaza cu glazura preparata astfel: ciocolata,frisca si untul se tin pe foc pana ce compozitia incepe sa se topeasca, bineinteles amestecand continuu ..fara a o fierbe.
Dupa ce a fost tinuta la rece se portioneaza in mici piramide.
Piramide de ciocolata, reteta oferita de bucatareselevesele.ro
Credit foto:bucatareselevesele.ro
Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!
