Pandispan

Pandispan

Pandispan pe romaneste sau paine facuta pe undeva prin Spania, este o minune de coca pufoasa cu alura de cozonac raspopit. Acest pandispan atat de savuros cu miros de vanilie este unul din cele mai renumite deserturi. Compozitia de pandispan poate fi folosita si ca blat pentru torturi.

Specificspaniol
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar250 g
  • ou4 bucati
  • ulei de floarea-soarelui50 ml
  • zahar vanilat1 pachet
  • sare1 praf
  • praf de copt1 plic
  • faina250 g
Preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, in 50 ml de apa se pune zaharul si se fierbe;

Albusurile impreuna ceu sarea si zaharul vanilat se bat spuma foarte tare. Se toarna apoi siropul clocotit care se bate foarte tare pana se omogenizeaza si devine lucios;

Uleiul impreuna cu galbenusurile se bat pana compozitia devine ca o maioneza si se toarna peste spuma de albusuri;

Se amesteca pana se omogenizeaza, se adauga praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie si faina si se amesteca usor de jos in sus;

Se ia o tava, se tapeteaza cu ulei si faina si se introduce la cuptor, la foc mediu, pentru cca 25 minute.

Tips

Pentru un aspect mai placut si o aroma deosebita, se poate adauga esenta de rom si cacao, care se toarna deasupra pandispanului.

Recomandari