Pajitura cu pere si ciocolata

Pajitura cu pere si ciocolata

Astazi va prezentam o reteta de prajitura cu pere si ciocolata, este usor de preparat iar rezultatul final ii va impresiona chiar si pe cei mai pretentiosi. Are un aspect sofisticat si datorita acestui lucru poate fi servita la orice ocazie.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • zahar100 g
  • cacao25 g
  • miere3 linguri
  • ou3 bucati
  • para7 bucati
  • praf de copt1 lingurita
  • smantana250 g
  • fistic1 lingura
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • faina200 g
  • coaja rasa de lamaie0
  • visinata30 ml
  • caise deshidratate14 bucati
Preparare

Se bate smantana pentru frisca, se indulceste cu zaharul si se continua baterea pana cand se intareste (nu e nevoie sa fie chiar “bat”). Se adauga coaja rasa de portocala si cate un ou, pe rand.

Dupa fiecare ou adaugat se mixeaza scurt, cu mixerul pe viteza mica, doar cat sa se incorporeze. Dupa ce toate ouale s-au incoporat, se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt.

Se amesteca aluatul cu miscari pe verticala, de jos in sus. Se adauga si visinata (sau vinul rosu sec) si se omogenizeaza.

Se aprinde cuptorul si se seteaza la 200 de grade Celsius.

Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de 24 cm. (preferabil cu inel detasabil) si se niveleaza. (Daca se foloseste o forma antiaderenta nu e nevoie sa se unga, o forma obisnuita e de preferat sa se unga cu unt si sa se tapeteze cu faina).

Se curata perele de coaja fara a indeparta codita. Se scobesc in interior (daca perele sunt coapte o lingurita e foarte potrivita pentru aceasta operatie), eliminandu-se semintele. In fiecare para se indeasa cate 2 caise uscate.

Perele astfel pregatite se indeasa in aluatul din forma si se presara pe deasupra cu fisticul tocat mare.

Se da forma la cuptorul deja incins; dupa 10 minute, temperatura in cuptor se reduce la 180 de grade Celsius. Se coace prajitura timp de 1 ora in total.

Dupa 45-50 de minute, e bine sa se verifice si daca se considera ca e destul de rumena, sa se acopere cu 1 coala de hartie de copt sau folie de aluminiu. Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in forma.

Dupa ce s-a racit complet, se transfera cu grija pe un platou. Se da in clocot mierea cu esenta de vanilie si se ung perele si suprafata prajiturii cu acest amestec. Prajitura e gata de servit.

Pajitura cu pere si ciocolata de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro

Recomandari