Inimioare cu crema alba si rodie

Inimioare cu crema alba si rodie

Un desert delicat pentru sarbatoarea iubirii, de Valentines Day. Nu ai nevoie de cunostinte aprofundate sau ingrediente complicate, ci doar de putina imaginatie si dragoste pentru persoana iubita! O reteta originala marca Martha Stewart!

Specificbritanic
Timp prepararelaborios
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  ziua femeii  onomastica  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • unt3 linguri
  • zahar pudra6 linguri
  • iaurt1 ceasca
  • branza mascarpone8 linguri
  • aluat frantuzesc7 foi
  • branza de vaci1 ceasca
  • rodie1 bucata
Preparare

Incalziti cuptorul la treapta mare. Intindeti intr-o tava o foaie de copt cu hartie pergament deasupra.

Plasati o foaie de aluat pe o suprafata curata; acoperiti restul de foi cu un prosop de bucatarie umed. Folosind o perie de patiserie, intindeti deasupra foii unt topit. Pudrati cu 2 lingurite de zahar pudra foaia cu unt.

Intindeti a doua foaie de aluat. Repetati operatiunea cu unt topit si zahar pudra. Continuati la fel cu restul de 5 foi de aluat.

Indoiti foile unse cu unt pe jumatate, formand un dreptunghi pe care il lasati la racit pana cand untul se solidifica, aproximativ 10 minute.

Folosind o forma speciala in forma de inima se taie 4 inimioare din straturile de placinta, care se pun la copt pana se rumenesc, aproximativ 10 minute.

Amestecati bine branza de vaci cu branza Mascarpone si 1 lingura de zahar pudra, in vasul de mixer, pana se omogenizeaza, aproximativ 2 minute. Adaugati iaurtul, omogenizati.

Puneti din nou formele inimioara deasupra aluatului copt si umpleti spatiile ramase deasupra cu amestecul de branza, apoi transferati la frigider, pana a doua zi.

Scoateti prajitura din formele inimioare si ornati cu seminte de rodie si suc de rodie, pe farfurie, langa prajitura. Tineti la rece pana la servire.

Tips

Puteti orna si cu petale de trandafir sau cu dulceata de trandafiri.

Recomandari