Ciocolata imperiala

Ciocolata imperiala

Ciocolata imperiala este un desert deosebit, dulce si parfumat. Bazata pe multa ciocolata, aceasta ciocolata imperiala va avea un efect tonic si va destinde atmosfera dupa o masa buna. Ciocolata imperiala consistenta din cauza orezului merge si seara, in loc de cina.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Ingrediente
  • ou3 bucati
  • portocala1 bucata
  • zahar pudra80 g
  • orez125 g
  • gelatina3 foi
  • apa100 ml
Preparare

Se fierbe orezul cu laptele si 25 g zahar si se lasa la racit;

Separat se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si se toarna in restul de lapte fiert cu vanilia;

Se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana se asimileaza complet;

Dupa racire se amesteca cu orezul si gelatina. Se pune 3 ore la frigider. Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala fiarta in sirop de zahar.

Tips

Citeste si delicioasa reteta de Mousse au chocolat .

Recomandari