Ciocolata imperiala
Ciocolata imperiala este un desert deosebit, dulce si parfumat. Bazata pe multa ciocolata, aceasta ciocolata imperiala va avea un efect tonic si va destinde atmosfera dupa o masa buna. Ciocolata imperiala consistenta din cauza orezului merge si seara, in loc de cina.
Ingrediente
- ou3 bucati
- portocala1 bucata
- zahar pudra80 g
- orez125 g
- gelatina3 foi
- apa100 ml
Preparare
Se fierbe orezul cu laptele si 25 g zahar si se lasa la racit;
Separat se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si se toarna in restul de lapte fiert cu vanilia;
Se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana se asimileaza complet;
Dupa racire se amesteca cu orezul si gelatina. Se pune 3 ore la frigider. Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala fiarta in sirop de zahar.
Tips
Citeste si delicioasa reteta de Mousse au chocolat .