Chinezoica

Chinezoica

Delicata si exotica prajitura chinezoaica ne invita sa o mancam din ochi si nu o putem refuza. Aceasta chinezoaica are toate atuurile pentru a placea este pufoasa, parfumata iar bezeaua de galbenus ii da un gust si un aspect surprinzator. In plus delicioasa chinezoaica este delicioasa si este usor

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar100 g
  • cacao2 linguri
  • nuci250 g
  • ou6 bucati
  • unt250 g
  • zahar pudra200 g
  • zahar vanilat1 plic
  • faina100 g
Preparare

Pentru blat

Se bat albusurile spuma cu zaharul, separat se bate untul moale cu cacao si zaharul vanilat;

Se inglobeaza apoi albusurile cu faina si nuca macinata, pana se obtine o crema, care se intinde pe fundul tavii (unsa in prealabil cu unt) si se pune in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute, la foc mediu;

Pentru bezea

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o crema, care se intinde pe blatul aproape facut, apoi se reintroduce in cuptor pentru inca 10-15 min la foc mediu.

Tips

Pentru un plus de savoare ii putem adauga pe deasupra glazura de ciocolata si cateva bucati de alune, nuca sau fistic.

Recomandari