Budinca cu lamaie si caise

Budinca cu lamaie si caise

Budinca cu lamaie si caise este un desert excelent pentru zilele de vara. Folosim bogatia fructelor de vara, toata aroma si deliciul caiselor si preparam o savuroasa budinca cu lamaie si caise. Aceasta budinca cu lamaie si caise este destul de usor de preparat si este un desert placut si foarte

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • caise200 g
  • lapte300 ml
  • ou2 bucati
  • unt50 g
  • zahar pudra125 g
  • bicarbonat1 lingurita
  • faina50 g
  • coaja rasa de lamaie2 bucati
Preparare

Se porneste cuptorul cu circa un sfert de ora inainte sa va apucati de gatit, se unge cu putin ulei un vas termorezistent de circa 1 litru;

Se aseaza jumatati de caise pe fundul vasului termorezistent;

Se freaca untul si zaharul cu coaja rasa de lamaie pana se obtine o spuma usoara;

Se separa galbenusurile de albusuri si se incorporeaza galbenusurile, unul câte unul, in spuma de unt, intercalate cu cate 1 lingura
de faina, se bate cu telul pana se obtine o compozitie omogena;

Se adauga laptele, bicarbonatul stins cu lamaie si restul de zeama de lamaie in compozitia de mai sus, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare;

Se toarna compozitia in vasul termorezistent si se aseaza intr-o tava in care se pune apa rece pana la jumatatea inaltimii vasului;

Se coace circa 45 minute in cuptorul preincalzit, se scoate din cuptor si se serveste imediat.

Tips

Se serveste cu crema de vanilie sau frisca sau cu suc nectar acrisor de fragute. Cititi si reteta de Budinca cu fructe de padure .

Recomandari