Sufleu japonez

Incearca acest sufleu dupa reteta japoneza si in mod sigur il vei prepara si cu alta ocazie.
Ingrediente
- zahar100 g
- ciocolata cu lapte100 g
- lapte2 pahare
- ou3 bucati
- unt200 g
- zahar pudra200 g
- vanilie1 baton
- faina1 lingura
Preparare
Se freaca untul cu zaharul si cu galbenusurile adaugate, unul cate unul, pana obtineti o crema. Se adauga apoi ciocolata sau cacao, faina, iar dupa ce se amesteca bine, se adauga si albusurile batute spuma.
Compozitia se toarna intr-o forma speciala cu capac, ermetic inchisa (forma se unge cu unt si se presara cu faina). Aceasta forma se introduce intr-un vas cu apa clocotita si se lasa pe foc la fiert 30 minute.
Sosul se face astfel: se pune la fiert laptele cu vanilia; cand incepe sa fiarba se acopera si se ia de pe foc. Se freaca ouale cu zaharul si faina si se toarna laptele treptat, amestecind mereu. Fara sa se inceteze amestecarea, se pune din nou la foc pina incepe sa se ingroase sosul si sa dea un clocot. Se da la o parte si se amesteca pana ce se raceste
Sufleul se serveste fie simplu sau cu sos de vanilie.