Baclava

Baclava

Unul din cele mai populare deserturi preluate de mult de la alte neamuri este baclavaua, sarailia. Aceasta delicioasa prajitura numita baclava de influenta greco-turca, a fost foarte placuta intr-un tip. In timp ca urmare a imbogatirii paletei de prajituri si retete aceasta baclava a mai scazut in

Specificturcesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  
Ingrediente
  • zahar100 g
  • gris125 g
  • lapte750 ml
  • unt750 g
  • sare1 praf
  • suc de lamaie2 lingurite
  • apa500 ml
  • foi de baclava500 g
Preparare

Se iau jumatate din foile de baclava. Se intinde o foaie, se unge bine cu unt, se acopera cu alta foaie, se unge cu unt. Se repeta pana se consuma jumatate din foi;

Se aseaza intr-o tava bine unsa cu unt. Se acopera celelalte foi pentru a nu se usca;

Se prepara umplutura: se pune laptele si zaharul intr-un vas la foc si se amesteca. Se adauga grisul si se amesteca cu grija, sa devina omogen si sa nu se prinda;

Se intinde grisul cu grija peste foile din tava. Se acopera cu o foaie subtire din cele ramase, se unge cu unt, se acopera cu alta foaie si se repeta procedeul pana se termina foile;

Se unge si ultima foaie cu untul ramas si se taie baclavaua in bucati. Se coace in cuptorul incins timp de 40-45 min;

Intre timp se pregateste siropul: se pune apa, zaharul si lamaia intr-un vas la foc mic. Se amesteca pana se divolva zaharul, se pastreaza fierbinte;

Dupa ce s-a rumenit baclavaua se indeparteaza excesul de unt. Apoi se unge bine foaia cu unt, pentru a capata stralucire si se mai baga 10 min la cuptor;

Dupa ce se scoate de la cuptor se toarna siropul deasupra. Se lasa la rece pentru cateva ore sa se absoarba bine siropul.

Tips

Citeste si alte retete pe baza de nuca pentru Craciun: Scutecele Domnului .

Recomandari