Amandina

Amandina

Va doriti pentru ziua indragostitilor, un desert la care sa aveti un succes garantat si care sa-l lase pe iubitul d-voastra efectiv pe spate? Incercati reteta de amandina. Amandina este o prajitura perfecta in care crema de ciocolata si glazura, cu blatul bine insiropat fac o combinatie de nota 10.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • zahar80 g
  • ciocolata cu lapte400 g
  • lamaie1 bucata
  • migdale1 lingurita
  • ou10 bucati
  • portocala2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • unt50 g
  • esenta rom0 dupa gust
  • smantana300 g
  • apa200 ml
  • faina300 g
  • coaja de portocala rasa0 dupa gust
Preparare

Pentru blat se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul;

Galbenusurile se amesteca cu ulei si apa, la care se adauga zaharul ars, nici cald, nici rece;

Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca pana totul se omogenizeaza;

Se pune intr-o tava, in cuptor la temperatura medie. Usa cuptorului nu trebuie deschisa 15-20 de minute;

Pentru crema de portocale, se pun intr-o craticioara galbenusurile, zaharul, untul, coaja rasa si zeama de portocale si lamaie si se amesteca;

Se dizolva amidonul cu citeva linguri de apa rece si impreuna cu smantina bine incalzita, se introduc in compozitie. Vasul cu compozitia se pune in alt vas mai mare cu apa clocotita si se bate cu telul pana se ingroasa crema fara sa dea in fiert;

Pentru sirop, se pune apa si zaharul pe foc, intr-o craticioara si cand este destul delegat se adauga lamaie rasa, putina zeama de lamaie si esenta de rom pentru aroma si patratele de coaja de
portocala confiate si se lasa pana la racirea completa inainte de folosire;

Pentru glazura, ciocolata se rade pe razatoarea cu gauri mari, se pune intr-o craticioara pe alt vas cu apa clocotita si cand ciocolata s-a topit se adauga untdelemnul;

La sfarsit urmeaza asamblarea, blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie 3 foi de marimi egale, care se insiropeaza in exces cu siropul;

Peste prima foaie se aseaza crema, se pune cea de-a doua foaie si se pune ultimul strat de crema, dupa care, in acelasi mod punem si ultima foaie peste prajitura. In acest stadiu prajitura se da la rece
aproximativ o ora, pentru a se intari crema. Se scoate din frigider si se taie bucati de aproximativ 8x4 cm. Fiecate bucata se trece prin glazura calduta acoperindu-se cu ciocolata pana la jumatate.

Tips

Se pune la rece si cand se serveste se orneaza prajitura cu o cireasa trecuta prin sirop si frisca, cu cirese sau visine trecute prin sirop si frisca.

Recomandari