Tarta cu ghebe

Tarta cu ghebe

Tarta cu ghebe se poate manca simpla sau ca si aperitiv in combinatie cu alte apertitive reci sau calde, dupa caz. Fie ca vrei sa-ti impresionezi prietenii sau doar vrei sa prepari ceva gustos pentru tine si partenerul tau, cu acest preparat sigur vei avea succes!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • unt50 g
  • usturoi uscat2 catei
  • piper0 dupa gust
  • pesmet2 linguri
  • smantana200 g
  • sunca afumata12 felii
  • branza de vaci200 g
  • foietaj4 bucati
  • ghebe500 g
Preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in margarina sau untul topit, apoi se adauga si ghebele si se calesc impreuna.

Sunculita se taie bucatele si se amesteca cu ghebele calite.

Se bat ouale cu smantana, se adauga branza sfaramata si pesmetul iar acestea se toarna peste compozitia de ghebe si amestecam.

Intr-o forma unsa cu unt intindem foile de placinta unse fiecare cu margarina topita, asezam compozitia de ghebe cu branza si ornam cu patrujel taiat.

Dam totul la cuptor pentru 40 de minute. Se serveste rece. Pofta buna!

Recomandari