Placinta siberiana

Placinta siberiana

Placinta siberiana este o combinatie delicioasa de somon cu orez, asezate in straturi. Placinta siberiana este oarecum neobisnuita din punct de vedere al ingredientelor, insa rezultatul este spectaculos. Daca vreti sa va surprindeti familia sau prietenii, placinta siberiana va fi cea mai buna

Specificrusesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar60 g
  • ceapa alba1 bucata
  • ou2 bucati
  • orez1 pahar
  • apa400 ml
  • faina1 kg
Preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta sau lapte, se adauga saharul, sarea, ou, faina si se framanta bine aluatul;

Se incorporeaza uleiul, se presara cu faina, se acopera cu o panza si se lasa la cald 3-4 ore;

Se portioneaza aluatul in doua parti egale, se intind doua foi, una se aseaza pe tava unsa cu ulei, peste care se pun urmatoarele ingredient, in straturi:orezul amestecat cu ceapa calita, somonul taiat in bucatele;

Se stropesc straturile cu putin ulei, se adauga sare, piper dupa gust, apoi se mai pune un strat de orez, iar la sfarsit a foaia de placinta, se unesc bine capetele, de jur imprejur;

Se unge toata suprafata cu ou si se orneaza cu figurine din aluat;

Se lasa cateva minute, apoi se unge din nou cu ou, se inteapa pe alocuri si se da la cuptor la o temp. de 220 C, timp de 40 de min.

Tips

Cititi si alte retete de placinte cu peste: Placinta cu somon Placinta cu ton

Recomandari