Placinta napolitana de Paste

Placinta napolitana de Paste

In fiecare an de Paste, italienii isi reinvie iubirea lor pentru dulciuri cu 'Pastiera', placinta napolitana de Paste, o placinta facuta special pentru aceasta ocazie, umpluta cu branza ricotta si ornata cu fructe confiate. Placinta napolitana de Paste este o placinta cu branza neobisnuita, care se

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • lapte500 ml
  • ou6 bucati
  • unt300 g
  • sare1 praf
  • orez450 g
  • coniac2 linguri
  • scortisoara1 lingura
  • branza ricotta500 g
  • apa500 ml
  • faina600 g
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
  • vermut1 lingura
Preparare

Pentru blat, amesteca untul si zaharul, adauga ouale, faina si vermutul. Combina toate aceste elemente amestecandu-le cat mai putin, pentru a obtine un aluat moale. Imparte-l apoi in doua parti si lasa-l la frigider 30-60 minute;

Pentru umplutura (pasul 1) - fierbe orezul in apa 15 minute. Scurge-l, adauga laptele fierbinte, sarea, coaja de lamaie, zaharul si scortisoara. Pune-l pe foc mic pana tot laptele este absorbit si apoi lasa-l sa se raceasca;


Pentru umplutura (pasul 2) - Amesteca zaharul si branza, adauga pe rand galbenusurile, apoi scortisoara, coniacul si fructele confiate, amestecand bine dupa fiecare element;

Bate albusurile pana devin tari si adauga-le in amestecul de branza. Combina apoi orezul impreuna cu amestecul de branza;

Unge doua forme de placinta, imparte fiecare minge de aluat in doua parti. O parte o pui pe fundul formei si o acoperi cu umplutura, iar cea de-a doua parte o folosesti pentru a decora placinta;

Coace-o in cuptorul pre-inaclzit la 190 grade timp de o ora si las-o sa se raceasca ininte de a o scoate din forma. Pudreaz-o cu zahar si serveste-o la temperatura camerei.

Recomandari