Rulada cu somon si spanac

Rulada cu somon si spanac este un aperitiv festiv chic din toate punctele de vedere. Rulada cu somon si spanac este in primul rand, foarte gustoasa, apoi are un aspect atat de tentant, incat nu te vei putea abtine sa nu o gusti prima dintre numeroasele bucate de pe masa festiva.
Ingrediente
- ou4 bucati
- somon500 g
- spanac1 kg
- marar1 legatura
- sare0 dupa gust
- branza de vaci500 g
- usturoi verde1 legatura
- faina2 linguri
- ceapa verde1 legatura
Preparare
Cum se prepara foaia de spanac:
Spanacul se fierbe, se scurge de apa, apoi se taie foarte fin impreuna cu verdeturile;
Se face o compozitie din 3 albusuri batute spuma, un ou intreg, batut putin, spanacul impreuna cu verdeturile, 2 linguri faina, sare piper;
Se coace o foaie din aceasta compoztie, intr-o tava tapetata cu faina, la foc potrivit, in cuptorul incins dinainte;
Cum se prepara umplutura:
Galbenusurile ramase se amesteca cu branza de vaci, sare, piper;
Se scoate foaia de spanac, se asaza pe o folie, se ruleaza si se lasa sa se raceasca;
Dupa ce s-a racit, se desface si se umple cu branza;
La un capat al foii de asaza somonul afumat, apoi se ruleaza cu ajutorul foliei.
Tips
Rulada cu somon si spanac se tine la rece cateva ore inainte de servire.