Compot de gutui
Compotul de gutui este bautura cu cele mai putine calorii. Compotul de gutui este folosit si in curele de slabire, in cazul acesta fara zahar. Este un antidot natural impotriva racelii.
Ingrediente
- zahar400 g
- apa1500 ml
Preparare
Fructele se taie in 4 bucati, se inlatura portiunea cu seminte si se curata de coaja;
Pentru a se pastra mai mult timp, gutuiele se pun intr-un vas cu apa si sare de lamaie (4 gr/l);
Coaja se fierbe in apa timp de 25 de min si se toarna peste fructe, se lasa aproximativ 15 min, apoi se mai fierbe o data timp de 30 de min;
Dupa ce s-a racit siropul, se adauga zahar si sare de lamaie si se mai fierbe timp de 5 min;
Se pun fructele in borcan, se toarna acest sirop deasupra pana la umplere si se inchide ermetic.
Tips
Puteti servi compotul de gutui cu: Gogosi cu stafide Gogosi cu dulceata Gogosi cu gem de caise si nuca