Placinta cu somon
Daca iubesti gustul acestui peste delicios, poti prepara de acum incolo si aceasta reteta apetisanta de placinta cu somon.
Ingrediente
- zahar3 g
- cartof3 bucati
- ceapa alba2 bucati
- somon600 g
- sare1 lingurita
- piper3 g
- foi placinta500 g
Preparare
Pestele se taie in bucati, felii sau in cubulete, se amesteca cu ceapa taiata solzisori, zahar si putin ulei;
Cartofii se curata si se taie in felii subtiri;
Se unge tava cu unt sau margarina, 2/3 din blat se intinde pe toata suprafata tavii, se aseaza un strat de cartofi-peste-cartofi, important este ca ultimul strat sa fie de cartofi;
Se fixeaza marginile blatului in interior, se intinde restul de blat ramas deasupra, se face o gaura mica pe mijloc, se unge cu ou;
Se da placinta la cuptor, primele 20 de minute la temperatura de 200 C, apoi se micsoreaza la 150 C, timp de 40-50 de minute;
Dupa ce se scoate placinta din cuptor, se stropeste cu unt.
Tips
E delicioasa si calda si rece.