Placinta cu ceapa si smantana

Placinta cu ceapa si smantana

Placinta cu ceapa si smantana este o reteta taraneasca foarte gustoasa, mai ales atunci, cand este coapta pe vatra, untr-un mediu rustic. Placinta cu ceapa si smantana poate fi completata cu un vin rosu taranesc sau o tuica fiarta in plina iarna.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 kg
  • ou3 bucati
  • unt125 g
  • piper0 dupa gust
  • apa2 linguri
Preparare

Se face un blat din ingredientele pentru blat, se lasa la rece o ora;

Ceapa se taie in rondele fine, se adauga putina apa si se inabusa, la scurt timp se adauga untura sau grasime de pasare, sare, piper;

Se presara putina faina, se toarna smantana, se amesteca putin si se lasa 2-3 minute sa clocoteasca, se lasa sa se raceasca, iar la sfarsit se adauga ouale batute;

Se face o foaie de placinta, se intinde uniform in tava;

Se pune umplutura peste blat, se coace in cuptor timp de 35 de minute, la temperatura de 220 C.

Tips

Untura se poate inlocui cu grasime de pasare, in special de gasca.

Recomandari