Fasole verde conservata

Fasole verde conservata

Pentru a nu duce dorul fasolii verzi proaspete in perioada rece, este bine sa fiti pregatite din timp cu aceste conserve gustoase!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba14 bucati
  • fasole pastai7500 g
  • rosie5 kg
  • ulei de floarea-soarelui10 l
  • sare0 dupa gust
  • verdeata0 dupa gust
Preparare

Se spala si se curata fasolea verde si se allege de ate, daca exista, apoi fiecare teaca se rupe in doua, si se pune intr-un castron mare.

Se pune la calit ceapa curatata si taiata solzisori, iar dupa 10 minute de calit, se adauga si fasolea verde, sare si verdeata si se lasa la fiert, innabusit, cu putina apa.

Dupa ce a fiert se pun rosiile decojite, fara seminte si tocate marunt si se mai lasa 20 de minute la fiert.

Se pune amestecul rezultat in borcane curate si incalzite, apoi se leaga cu celofan si se tine 30 de minute la cuptor, la bain-marie.

Tips

Se pastreaza la rece si intuneric pana la servire.

Recomandari