Placinta cu carne si varza

Placinta cu carne si varza

Placinta cu carne si varza este un deliciu moldovenesc, rumen si savuros, pe placul moldovenilor. Daca vreti sa petreceti moldoveneste, preparati aceasta reteta de placinta cu carne si varza!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ciuperci150 g
  • morcov1 bucata
  • ou2 bucati
  • piper0 dupa gust
  • cascaval100 g
Preparare

Ceapa se taie marunt, se amesteca cu carnea tocata si se caleste in ulei;

Se adauga ciupercile si varza taiate marunt, se acopera cu un capac si se inabusa 20-30 de minute;

Se potriveste de sare si piper, iar dup ace s-a racit se adauga oul si sosul de soia. Se amesteca bine;

Morcovul se fierbe;

Se intinde blatul, pe mrgini se aseaza carnea tocata, iar in mijloc morcovul, se ruleaza, se lipesc capetele;

Se unge cu galbenus de ou si se orneaza cu figurine din blat;

Se da la cuptor la temp. de 220 C timp de 40 de minute;

Se rade cascavalul deasupra si se serveste ca atare.

Recomandari