Placinta cu caise

Placinta cu caise

Placinta cu caise contine atat fructele propriu-zise, cat si gem de caise. Placinta cu caise se prepara, in general, din blat pe baza de drojdie, se pot folosi insa si foi de placinte din comert. In ambele cazuri placinta iese foarte gustoasa.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • caise500 g
  • zahar pudra2 linguri
  • zahar vanilat1 lingurita
  • pesmet2 linguri
Preparare

Se face o foaie de placinta , se aseaza pe tava unsa cu ulei;

Se unge foia de placinta cu gem de caise, peste care se pun caisele taiate in jumatate;

Se presara cu pesmet, zahar vanilat si zahar pudra;

Placinta se coace timp de 30 de min. la temp de 200 C.

Tips

Gemul de caise si fructele se pot inlocui cu orice fel de gem sau fructe.

Recomandari