Coltunasi

Coltunasi ca la bunica - Unele din amintirile despre bunica sunt legate de clipele petrecute langa ea in bucatarie unde copii aveau prilegiul sa guste primii din preparate. Toate ne placeau dar mai ales cand facea coltunasi, eram topiti de placere, parte din cauza denumirii. Parca ti se inmuia gura
Ingrediente
- ou1 bucata
- apa3 linguri
Preparare
Se pun intr-un castron oul, apa si sarea, se amesteca;
Se adauga faina, putin cate putin, pana se obtine o compozitie destul de densa;
Se rastoarna compozitia pe planseta si se framanta bine, obtinem un aluat tare;
Se intinde o foaie de cca 3 mm grosime si se taie cu forme patrate sau rotunde, se pune umplutura in centru;
Se pliaza si se pune la fiert intr-o cratita cu multa apa, dupa ce apa a dat in clocot;
Cand coltunasii s-au lasat la fund se scot cu spumiera, se pun la scurs, se stropesc cu putin unt, se presara cu zahar.
Tips
Coltunasii se pot umple cu branza sarata sau dulce, cu carne, cu fructe mai ales prune, visine si cirese, cu gem; Cand sunt calzi merg excelent cu niste smantana sau iaurt deasupra; Daca sunt cu visine merge sa le mai pui putin zahar pe deasupra, sau nuca data prin masina si zahar.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"concerte extraordinare"