Branzoaice

Un desert drag de pe vremea bunicii, branzoaicele aduc de sarbatori aroma branzei telemea.
Ingrediente
- lapte250 ml
- ou4 bucati
- unt50 g
- zahar tos3 linguri
- drojdie50 g
- zahar vanilat1 plic
- faina de grau500 g
- branza de vaci200 g
- telemea150 g
- coaja rasa de lamaie0
Preparare
100 gr de faina la temperatura camerei se amesteca foarte bine cu putin lapte dulce pana se omogenizeaza.
Separat se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si putin lapte pana la omogenizare si se toarna peste amestecul de faina.
Maiaua se lasa la crescut la caldura o ora apoi se adauga 1 ou intreg si un galbenus, 3 linguri zahar si restul de faina, framantandu-se bine.
Dupa 15 minute de framantat se acopera coca si se lasa la crescut din nou, 30 de minute.
Branza de vaci si cea telemea se zdrobesc, se amesteca cu un ou, zaharul si coaja rasa de lamaie.
Aluatul se intinde in strat de 1 cm grosime si se taie patrate cu latura de 10 cm, care se umplu cu amestecul de branza, iar colturile se indoaie unul peste celalalt.
Se ung branzoaicele cu ou, se aseaza in tava unsa cu putin ulei si se da la cuptor 30-40 minute, la foc potrivit.
Tips
Se poate folosi doar branza de vaci si stafide, daca preferati branzoaicele dulci.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"